EEN KANS VOOR IEDEREEN

Home

KENNIS SPREEKT, MAAR WIJSHEID LUISTERT

Muziek-workshops-voor-scholen-Muziekschool Hidding de leukste muziekschool in uw regio. Even voorstellen Docenten Fotogalerij Waarom muziekles Winkel Contact Pianoles bij muziekschool Hidding Doorndistel 37 Klazienaveen Tel: 0591-317917 Pand muziekschool Hidding Doorndistel 37 Klazienaveen Emmen Tel:0591-317917 MUZIEK MAAKT SLIM THE PROJECT                  * Wat doet muziek met je

                  * Maak kennis met muziek

                  * Interactieve samenwerking docent

                  * Emmer trommelen

                  * Gebruik van diverse percussie instrumenten

                  * Zang

                  * Korte voorlichting film

                  * Terugkoppeling leerlingen

Muziek maakt slim     The project

Bewustwording van muziek

Begin bij het begin

Muziek maakt slim

Het project muziek maakt slim en is bedoeld om kinderen te enthousiasmeren voor muziek. Over het algemeen is het bekent dat muziek een positieve werking heeft op onze hersenen dit bevordert het leerproces van het kind op uw school.

Vragenformulier

Als eerste krijgen de leerlingen een vragenformulier,  deze word individueel ingevuld door de leerling. De vragen gaan over het bewustwording van muziek, vragen zoals wat vind ik van muziek, is muziek overbodig, muziek interesseert me niet of juist wel . Aan dit formulier kunnen we zien  wat de algemene denkwijze is van uw leerling.

Korte film

Na het invullen van het formulier  wordt er een korte film getoond aan uw leerlingen, hier wordt uitgelegd waarom muziek maken zo belangrijk is voor onze hersenen, welke delen worden er aangesproken van onze hersenen en wat doen ze.

Feedback leerlingen

Na de korte film kunnen uw leerlingen vragen stellen over de getoonde film.

AAN DE SLAG MET MUZIEK

Emmer drummen

Een aantal van uw leerlingen krijgen een emmer en een paar drumstokken, de emmer word gebruikt om de maat te drummen voor de ritmische begeleiding van de groep. Het te spelen nummer maken we nog niet bekend.

Melodische buizen (boomwhakers)


Boomwhakers zijn gestemde buizen waar je diverse melodieën kunt maken, aangezien elk persoon maximaal  2 noten per keer kan spelen , wordt de groep aangemoedigd om samen te werken naar de gewenste melodie.


Klein percussie


Klein percussie kan aan het geheel een leuke bijdrage leveren aan het geheel, denkende aan een tamboerijn bellenkrans maracas ,enz


Zang


Onze docent zang kan uw leerlingen begleiden met zang voor het te spelen nummer


Gitaarbegeleiding


Onze docent gitaar gaat de gehele groep begeleiden op zijn gitaar  om het te spelen nummer nog completer te maken, uw leerlingen zijn dan ook actief bezig met muziek en kunnen dan ook even hun dagelijkse problemen vergeten.


Terugkoppeling leerlingen vragenformulier


Na actief bezig te zijn geweest met muziek, krijgen de leerlingen opnieuw een vragenformulier dit formulier wijkt niet veel af van het hierboven genoemde formulier. Hieruit kunt u zien of de denkwijze is verandert van uw leerling in vergelijking met het eerste formulier.   

Vragen aan

Muziekschool Hidding krijgt veel vragen van scholen omtrent muziek in de klas, dit kunnen workshops zijn in vele variaties. Als het nu gaat om digitaal componeren ,of een reis door de muziek, maar ook u als school kan ook ideeën aan brengen bij onze muziekschool. In samenwerking met u, kunnen we kijken of de plannen uitvoerbaar zijn. In vele gevallen zal dit voor ons geen probleem zijn. Bij bijzondere workshops zal de school zelf zorg dragen voor het materiaal.

Muziekschool Hidding

Muziekschool Hidding heeft 8 leraren in dienst om u te kunnen voorzien in uw wensen, uw leerlingen kunnen dan ook kennis maken met diverse instrumenten zoals Gitaar, Basgitaar, Ukelele, Keyboard, Piano, Drums, Dwarsfluit, Blokfluit, Zang, DJ, Digitaal Componeren.

Verkoop Muziekinstrumenten

Voor inkopen van uw muziekinstrumenten kunt u terecht in onze muziekwinkel genaamd muziekhuis Hidding hier kunt u zich laten informeren over diverse muzikale producten die tegen scherpe internet prijzen worden aangeboden. Kijk hier voor op onze website  WWW.MUZIEKHUISHIDDING.NL  of kom gerust eens langs in onze winkel aan de Doorndistel 37 te Klazienaveen.

WIJ STAAN VOOR U KLAAR

Muziek in de klas muziekles op school