Klazienaveen - Muziekschool Hidding

is uitgebreid van 6 leslokalen naar 8

leslokalen. De drummers hebben een

geheel nieuwe drumcabine gekregen om geluidsoverlast te voorkomen. Andrea en

Erik Hidding: ‘Het is gewoon mooi om te zien dat je aan het groeien bent. Ook onze accordeonclub heeft een nieuwe en grotere  ruimte, die ook gebruikt kan worden voor


DJ en Producerlessen. Wij geven les in een breed scala van muziekinstrumenten, rekening houdend met onze cursisten. In hun eigen muziek keuze wordt er op een persoonlijke manier les gegeven bij ons. De muzieklessen in onze muziekschool zijn privé zo kan de cursist zijn eigen tempo bepalen en zijn eigen stukken kiezen die hij of zij wil gaan bestuderen. Dit in tegenstelling van groepsverband, hier gaat je muziekcarriére net zo snel als de zwakste schakel van de groep.

Bij Muziekschool Hidding worden de muzieklessen vrij en ongedwongen gegeven. Zo bepaald ieder cursist zijn eigen tempo en is er tijd genoeg voor een flinke dosis humor, want onze mening is, plezier bevordert de motivatie en zo ook de resultaten van je muzikale studie. Mocht onverhoopt de les uitvallen door ziekte van de leraar, dan wordt deze gewoon op een ander tijdstip ingehaald. Bij ons staat de cursist altijd op de eerste plaats, en zo is het meeste lesmateriaal gratis en is er koffie, thee en ranja voor de kids en een snoepje na afloop van de les.

Nieuw bij Muziekschool Hidding is dit jaar DJ/Producer lessen. We gaan componeren, arrangeren, mixen en masteren van allerlei soorten muziekstijlen o.a. House hardstyle en vele andere soorten dance muziek. En tevens bandvorming voor onze leerlingen. Onze muzieklessen zijn in verhouding niet duur. Zo neem je bij ons al muziekles vanaf € 10,81 per half uur. Uitgezonderd van DJ/Producerles (zie website). De aanschaf van de muziekinstrumenten hoeven ook niet zo duur te zijn zoals men verwacht. Gitaren zijn al verkrijgbaar vanaf € 53,– en toetsen kun je al bespelen kun je al bespelen vanaf € 119,–. Tevens krijgt elke leerling een klanten kortingskaart, hiermee kun je nog goedkoper een instrument bij ons aanschaffen dan van het internet. Kom rustig een keer een kijkje nemen, de koffie (of limonade) staat klaar”. Voor informatie ga dan naar Muziekschool Hidding op de Doorndistel 37 te Klazienaveen. Bellen kan ook: Tel: 0591-317917 / 06-46336233 of zie onze website: www.muziekschoolhidding.nl


Uitbreiding Muziekschool Hidding reeds gedeeltelijk voltooid


Klazienaveen – Het nieuwe concept van Muziekschool Hidding in Klazienaveen slaat erg goed aan. Ondanks de drukte staat er toch weer een uitbreiding voor de deur. Muziekschool Hidding bestaat nu alweer bijna 21 jaar, en draait geheel op eigen kracht.

Zonder enig soort van subsidie wordt er les gegeven aan jong en oud op diverse instrumenten. “Na de 6 leslokalen waarin alle soorten muzieklessen worden gegeven, komen er nu weer 2 bij. De drummers krijgen een geheel nieuwe drumcabine om de geluidsoverlast zo minimaal mogelijk te beperken. Tevens krijgt onze accordeonclub een nieuwe en grotere ruimte i.v.m.een te kleine huisvesting. Deze ruimte zal ook gebruikt worden voor bandvorming voor de leerlingen van Muziekschool Hidding.

DJ/Producer lessen

Nieuw bij Muziekschool Hidding dit jaar is, DJ/Producer lessen. We gaan componeren, arrangeren, mixen en masteren van allerlei soorten muziekstijlen, o.a. house hardstyle en vele andere soorten dance muziek. Bij Muziekschool Hidding wordt er 1 op 1 les gegeven. Zo kan de cursist zijn eigen tempo bepalen. En hoeft niet te wachten op andere cursisten”. Aldus Erik Hidding. Muziekschool Hidding kunt u vinden aan de Doorndistel 37 te Klazienaveen. Tel: 0591-317917 / 06-46336233 of kijk voor meer informatie op:


Opendag Muziekschool Hidding


Geplaatst:

24 januari 2014 om 09:28u
(Views: 279)


Door: Lammert


Klazienaveen - Muziekschool Hidding houdt zondag 26 januari 2014 een open dag met diverse demonstraties door leerlingen van de muziekschool.


De open dag wordt gehouden van 10:30 tot 16:30 uur en iedereen is van harte welkom.

Wat sport is voor het lichaam, is muziek beoefening voor de geest!

Wilt u ook eens kennismaken met alles wat muziekschool Hidding u te bieden heeft, kom dan eens langs tijdens deze opendag. U kunt kennismaken met de orgel, keyboard, piano, accordeon, akoestische gitaar, klassieke gitaar, elektrische gitaar, basgitaar, dwarsfluit, zangles, drumles en dergelijk.

Muziekschool Hidding is gevestigd aan de Doorndistel 37 in Klazienaveen. Voor meer informatie, zie www.muziekschoolhidding.nl


Opendag Muziekschool Hidding Geplaatst: 24 januari 2014 om 09:28u

Klazienaveenn - Wist u dat kinderen gemiddeld meer dan 200 minuten per dag achter de TV, spelcomputer of internet-pc zit.

Stuk voor stuk weinig hersenstimulerende activiteiten. Muziek maken helpt de hersenen van opgroeiende kinderen te ontwikkelen.

Spelenderwijs leert uw kind complexe processen tegelijkertijd uit te voeren, zoals bladmuziek lezen, een sluitend oog handcoordinatie,

Beheersen van de fijne motoriek, goed luisteren en daarop reageren. Tevens ontwikkelt uw kind zijn/haar creativiteit en een goed gevoel voor ritme. Om op al uw vragen een antwoord te krijgen, houd Muziekschool Hidding daarom een open dag. Deze open dag wordt gehouden op zondag 26 januari van 10.30 tot 16.30 uur ( dus noteer vast in uw agenda ). Er worden diverse demonstraties door leerlingen en leraren gegeven, van o.a. Orgel, Keyboard, Piano, Accordeon, Gitaar akoestisch en elektrisch, Basgitaar, Dwarsfluit, Drum en Zang. Ook zullen er demonstraties zijn van de eigen accordeonclub met diverse nummers uit heden en verleden. Muziekschool Hidding bestaat alweer 20 jaar. De Muziekschool is door de jaren heen flink gegroeid in het aanbod van diverse muzieklessen. Daarom zijn we nu in de regio een groot begrip geworden. De lessen zijn individueel en worden in blokjes van een half uur gegeven. Zo kan de leerling zijn eigen tempo bepalen en hoeft  niet te wachten op een andere leerling. Ook hebben we een geheel vernieuwd pand aan de Doorndistel 37 in Klazienaveen. We hebben zes lokalen en een wachtruimte waar de koffie/thee klaar staat voor de wachtende. Voor de kinderen is er altijd ranja, natuurlijk geheel kosteloos. Aan de achterzijde van het pand hebben we een heuse Muziekwinkel. Hier kunt u zich laten informeren over de diversiteit van instrumentarium. Dit is opgestart in 2011 vanwege de vele vraag naar instrumenten en heeft de naam Muziekhuis Hidding. We hebben ook een leuke actie, want als je je op de open dag aanmeld voor Keyboardles, krijg je gratis een leen keyboard. En bij opgave voor muziekles betaal je ook geen inschrijfkosten. Prijstechnisch zijn we zeer aantrekkelijk en niet seizoensgebonden. Tijdens de open dag is er natuurlijk ook gedacht aan een hapje en een drankje voor iederee. Op de open dag is de Muziekwinkel ook geopend. Wij hebben er weer veel zin in en weten hoe belangrijk muziek is voor een kind. “Stimuleer daarom uw kind om muziek te maken”. Muziekschool Hidding verzorgt muzieklessen voor jong en oud. Voor vragen kunt u terecht bij Muziekschool/Muziekhuis Hidding aan de Doorndistel 37 in Klazienaveen of bel tel: 0591-317917 / 06-46336233.

Muziekschool Hidding houdt open dag op zondag 26 januari

Klazienaveen -  In het jaar 1993 is Muziekschool Hidding opgericht door Erik en Andrea Hidding. Aan de Voeghoutenstraat 312 te Klazienaveen werd een slaapkamer omgetoverd tot muziekkamer. Hier werd de start gemaakt van hun muziekschool, waar ze toen alleen nog les op orgel en keyboard gaven. Zo is de tijd snel gegaan vertellen  Erik en Andrea.  “Na Klazienaveen te hebben bestookt met foldertjes, die wij overigens zelf maakten en uit deelden huis aan huis, was het kamertje al snel te klein en besloten toen maar te verhuizen naar de Mercuriusbaan 7 te Klazienaveen. Hier ging de garage dienst doen als muziekruimte/leslokaal. In 1995 werd ons lespakket uitgebried met gitaarlessen die gegeven werden door dhr. Funke, die nu al vele jaren werkzaam is op onze muziekschool. Na een flinke reclamecampagne moest de garage opgedeeld worden zodat er twee lesruimtes ontsonden. In de periode ‘96 tot ‘98 werd ons lespakket uitgebreid met accordeon, basgitaar, piano en zang, hiervoor moest de garage weer verbouwd worden voor een derde leslokaal. Omstreeks het jaar 1999 werd ons lespakket weer uitgebreid met dwarsfluit, die gegeven werd door Mevr. Harmers de Vries, die nog actief is in onze muziekschool als docent zang, dwarsfluit en piano. En ja het kon niet lang meer uitblijven, u raad het al ook de slaapkamer moest dienst doen als lesruimte, wat ons zoontje Cody van 3 (toen) niet echt prettig vond. De uitbreiding bleef maar doorgaan, dus kon het niet langer uitblijven om bouwplannen te maken voor een heuse muziekschool in Klazienaveen. Dit werd verwezenlijkt op het nieuwe industrieterrein aan de Doorndistel 37 te Klazienaveen waar we in het jaar 2000 introkken en wat tevens ook nog steeds onze huidige locatie is. Het pand bestond toen uit zes leslokalen en een grote oefenruimte die veelvuldig gebruikt werd door diverse bands. In 2001 werden er plannen gemaakt om op deze locatie een muziekwinkel erbij te openen. Na veel inspanningen werd dat toch op de lange baan geschoven. Dit kwam door ziekte van Andrea, omstreeks november 2002, die ongeveer een jaar in het ziekenhuis moest verblijven. Door geen energie meer in de muziekschool te kunnen steken belande de muziekschool helaas op een laag pitje. Dat duurde tot 2004, maar door hulp van Familie, vrienden en leraren, ging het zonnetje toch weer schijnen. Er moest wel veel gebeuren om de school weer optimaal te laten draaien zoals het ooit was. De jaren vlogen voorbij en het idee voor de muziekwinkel bleef aan Erik knagen, en heeft hij uiteindelijk in 2011 deze droom toch nog verwezenlijkt. Deze muziekwinkel is genaamd “Muziekhuis Hidding. Een lang gekoesterde wens is toch nog in vervulling gegaan. Het assortiment van Muziekhuis Hidding gevestigd in de voormalige oefenruimte in het pand van de Muziekschool ziet er gelikt uit. Het aanbod is heel divers, van allerhande muziekinstrumenten tot tekstboeken, van microfoons tot versterkers. Muziekschool Hidding telt nu alweer 9 docenten die lesgeven op orgel, keyboard, piano, accordeon, akoestische gitaar, elektrische gitaar, klassieke gitaar, basgitaar, dwarsfluit, drums en zanglessen. Maar ook onze zoon Cody Hidding was en is nog steeds een hele groet hulp op de muziekschool. De opzet van onze muziekschool is om op een leuke en ontspannen manier les te geven, zodat alle creativiteit tot uiting kan komen bij kinderen, maar ook volwassenen. De lessen worden privé gegeven zodat iedere leerling zijn eigen tempo zelf kan bepalen. Dit in tegestelling tot groepslessen, waar de leerlingen op elkaar moeten wachten wat uiteraard zeer veel kostbare tijd in beslag neemt. De privélessen duren een half uur en kosten nog steeds € 10,31 per les. Tevens is er koffie, thee of ranja gratis voor leerling en wachtende”. Aldus Erik en Andrea Hidding. Voor interesse kunt u bellen met Muziekschool Hidding tel: 0591-317917.

20 jaar Muziekschool Hidding “Van verleden naar Heden “.

Sponsor WLD 2013

Wereldlichtjesdag 2013 in Klazienaveen zou niet mogelijk zijn zonder de inzet van vrijwilligers en organisaties ( financieel, ondersteuning op de avond zelf of materialen) om vorm en inhoud te geven. Onze dank gaat uit naar alle mensen die zich zonder aarzeling voor dit prachtige initiatief inzetten:

Heb jij een idee voor sponsoring? We horen het graag! Alle bijdragen worden volledig besteed aan de bijeenkomst.


Wereldlichtjesdag 2013 in Klazienaveen

KLAZIENAVEEN – Muziekschool Hidding heeft de activiteiten uitgebreid. Afgelopen zaterdag ging de muziekwinkel van start in het pand aan de Doorndistel 37 in Klazienaveen. “We liepen al heel wat jaren rond met plannen om een muziekwinkel te beginnen”, vertellen Andrea en Erik Hidding. “Om uiteenlopende redenen moesten we het plan iedere keer weer op de lange baan schuiven. Nu is het eindelijk gelukt. Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan.” Het assortiment van Muziekhuis Hidding, gevestigd in een voormalige oefenruimte in het pand van de muziekschool, ziet er gelikt uit. Het aanbod is heel divers. Van allerhande muziekinstrumenten tot tekstboeken, van microfoons tot versterkers. “Wat niet op voorraad is, kunnen we bestellen”, benadrukt het ondernemerspaar. Muziekhuis Hidding is geopend op dinsdag tot en met donderdag van 13.00 tot 19.00 uur, vrijdag van 13.00 tot 17.000 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Het telefoonnummer is 0591-317917. Kijk voor meer informatie op www.muziekhuishidding.nl Andrea en Erik Hidding poseren samen met zoon Cody in Muziekhuis Hidding in Klazienaveen. ZOH/Bert ten Velde


Muziekwinkel in Muziekschool Hidding


            MUZIEKSCHOOL HIDDING

“IF YOU WANT TO GET THINGS SWINGING”

ZuidOosthoeker

WAAROM MUZIEKSCHOOL HIDDING

Muzieklessen met de hoogst waardering. Muziekschool Hidding Doorndistel 37 Klazienaveem Emmen Tel: 0591-317917 Even voorstellen Docenten Fotogalerij Waarom muziekles Winkel Contact